07 December 2012

Trip ke Gaza

salam juang.
ramai sudah manusia berubah. Cintakan kebenaran. Apakah yang benar?. Semuanya yang benar-benar belaka.

saya melihat betapa ramai rakan saya sudah pun selesa di medan juang. Mereka selesa mengorbankan harta (gaji), masa (cuti atau ), dan jiwa (dilayan bagai orang tiada apa-apa).
mereka selalu diceritakan musuh mereka ialah manusia zalim, pemakan hak rakyat dan berat sebelah. Itu benar.

hari ini, ramai artis terlibat dalam lawatan ke Gaza. Lawatan? .Opps.
mungkin juga sebagai cabaran menuju Gaza.
Gaza ialah sisa kawasan Palestin yang tertinggal. Tidak dapat dipulun oleh Yahudi. Hebatnya mereka di Gaza, sungguh berjiwa kental.

Selama ini susah sekali sesiapapun ingin menginjak Gaza. Sehinggakan ada kes, isteri PM terpaksa call isteri PM sana (sebelum Dr Morsi) untuk minta seorang pelajar yang tersekat diantara Mesir dan Gaza dilepaskan.

hari ini, sebaliknya. Malah ramai pula boleh ke sana. Wallahu'alam.

Semoga mereka yang kesana, pulang dengan selamat. Biarlah pun mereka daripada golongan yang menyokong manusia 'zalim'. mungkin mereka masih tidak celik melihatnya situasi yang benar. Moga Allah membuka hati-hati mereka. Aminnn.

Bront,Afdlin, anak Pak Zain, Heliza..yang ni saya tau, sebab depa artis. Yang tidak artis..sabaq na. Doa-doa makhluk di langit kenal anda. aminn

No comments:

MASTER Pendidikan Awal Kanak-Kanak

salam. ramai tanya, camana eh nak sambung belajar dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak? soalan kan, nampak mudah. ok, saya share pengalam...