18 December 2012

larangan untuk melarang

"haissh hal-hal jiwang jangan post kat FB.orang lain pun kahwin jugak".
saya kalau dapat orang cam ni mau pegang leher dia dan cakap.

"apa masalah sebenarnya?". (cakap kuat-kuat sambil buka mata besar-besar)

itulah. Bila letak orang sebagai ahli gerakan. Banyak sungguh larangannnya. Tidak bolehnya.

"ei..canggihnya tudung!".
"baju tu macam pokok dah"
"macam apadaa pakaian".

teruk sungguh dicerca kan.
padahal itu bukannya membuka aurat atau menunjuk-nunjuk.

silap sungguh kita.
orang jemaah tidak boleh begitu begini. Patutlah ramai lari dari jemaah sebab hal-hal kecil ni. Duduk dalam jemaah banyak benda terlarang dilarang.

lepas tu, pakai cakap. "Siapa piliha ahli gerakan, pasti tidak rugi."
ini adalah target tinggi dan menakutkan.
manusia biasa saja pun.
orang biasa.
tau juga menangis bila dimarah-marah.
haish. betulakan mentaliti. Dia rock and roll masa demo. Belum tentu boleh rock and roll masa mak mentua suruh mesin rumput seluruh rumah. (tiada kaitan)

jangan target sangat. Biasa-biasa pun cukup.


No comments:

MASTER Pendidikan Awal Kanak-Kanak

salam. ramai tanya, camana eh nak sambung belajar dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak? soalan kan, nampak mudah. ok, saya share pengalam...