31 December 2013

Felixia Yeap bertudung

aku tak kenal pun dia.
tapi dari blog beliau, aku nampak beliau memang suka expose diri dan berani.
sudah namanya model kan.

dan akhirnya dia memilih untuk bertudung kerana rasa 'selamat'.
bermakna dia telah merasakans sesuatu sangat.
ya sesuatu la.
macam akulah kan..tidak pernah naik Menara Tokyo.
tetiba aku boleh naik. tentulah rasa sesuatu.begitulah kot perasaan dia.

dan aku yakinlah yang marah-marah sebab dia masih still bergelumang dengan dunia modelling. perlulah kan bersabar.
Jika dia boleh bersabar dengan keegoan 'minat modeling' dengan memilih bertudung,
kenapa nak push sangat lah kan.
ko dah biasa makan 4 pinggan, orang push suruh makan setengah pinggan. mesti akan rasa 'woi agak-agaklah'.
tapi kalau yang push dengan nasihat yang hormat.mesti hati akan terasa terhormat untuk memikirkan tentang nasihat orang.

apapun, tahniah kepada pengetuk hidayah itu.Semoga kita yang Islam makin berbangga dengan agama kita.Dan yang bukan Islam akan lebih mengkaji untuk memasuki agama Islam.aminnn

No comments:

MASTER Pendidikan Awal Kanak-Kanak

salam. ramai tanya, camana eh nak sambung belajar dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak? soalan kan, nampak mudah. ok, saya share pengalam...