08 August 2015

idea- idea untuk Island Table Di Dapur

hai..Salam alaik.

untuk dapur yang kurang luas.

kita boleh gunakan idea Meja Pulau sebagai meja buat kerja dan meja makan sekali!.

paling penting...kita makan pun rasa osem!..lebih nilai dari makan di luar. gituu.


ni antara idea-idea omputeh yang kita google...dan awww...rasa mau bertukang sekarang juga!..

1. Idea renovasi almari atau kabinet  yang telah ada
-ya di rumah ini, ada almari kabinet untuk dapur gas. Walaupun bukan kayu jenis mantap. Tapi masih ok. Kalau letak wall paper, boleh kelihatan masih baru..hihi. Mau dibuang...bunyi nafsu mazmumah betul.

mau bagi orang, agaknya orang pun tak lalu.

jadi idea ini sangat manis!

1. Ni memang idea yang paling jatuh hati tengok.  eiii maunya bertukang segala macam ni...haha

kredit


2. Ni pun bagus juga..... cari papan/pollywood

ini yang sudah siap..bawah tu gambar sebelum kena renovate

kredit
 3. Ini..rasanya tambah tiang jak..cat lawa-lawa..varnish...



 4. Ini buat baru...pakai papan dan beruti. Tapi buku tu kejam juga kalau letak di bawa


 5. Ini idea nanti balik kampung. Panas jak mataku tengok kayu ni macam wooow..






7. Ini pun cantek. Adikku ada buat, tapi dia punya siap letak untuk singki...tapi macam ini lagi mengancam!...kih kih..cuba lagi pai. yang ni siap cat lawa-lawa.




8. ini pon lawa...kena tengok kredit untuk cara dia buat tu...rajin bertukang kalau alat ada.. :)
kredit
9.  Ini pon menawan....

10.yang ni memang siap macam ni...bukan idea menambah baik...best juga ni...tapi macam ndak ngam dengan keadaan rumah kami.
kredit
11. ini macam pagar pun ada...simple..tinggi sikit...tengok kerusi pun boleh agak ketinggiannya..dengan ada anak ni...huh..risau beta




12. ok...yang ini idea kena bawa balik kampung...banyak jak kayu kayan disana aku rasa. :P
kredit


13. Last sekali..tapi ni kena beli baru pulak kan...manyak cantek muka lho!






ok. Sekian idea yang mencuci minda. Mau kuasa visual lebih baik...google jak "Island Table"...macam-macam boleh jumpa.

paling penting. Fikirkan ruang. Bajet.

bye.

No comments:

MASTER Pendidikan Awal Kanak-Kanak

salam. ramai tanya, camana eh nak sambung belajar dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak? soalan kan, nampak mudah. ok, saya share pengalam...