08 June 2014

kualitikan zaman mahasiswa




amat rugiiiii kalau duduk kolej.Bujang.
Masa tidak diisi dengan melakukan perkara bermanfaat.
turun demo (yang dibolehkan), ke lebrary, ke majlis, ke seminar, sukarelawan, opkim, berpersatuan, join seni mempertahankan diri, masuk kelas bahasa, join program lawatan, bedah buku, ceramah umum.
sebab bila dah keluar. Kita akan sangat sibuk. Dan masa terhad untuk buat macam-macam.
outing??.
yang ni sesekali setiap sem, ok.
kalau outing takat makan, jenjalan di kawasan mall. Baik spend masa buat benda lain.
lepas abis belajar pun boleh buat. Paling best, kalau dah kerja, sebab duit sendiri kan.
saya sangat bersyukur join beberapa program selain anjuran kelas.
tapi still masih terasa 'ruginya aku'.
sekarang ni dapat sejam..masuk lebry pun heaven.
kesimpulannya: manfaatkan peluang yang ada. Sebab peluang ni mungkin hanya sekali!.
yang benar: manusia yang dikejar masa 


gambar hiasan: Nasi Lemak Antarabangsa Kg Baru.
 #nasi_emak_antarabangsa lah sangattt. Makan di malam hari.
rasa memang macam nasi lemak. 

No comments:

MASTER Pendidikan Awal Kanak-Kanak

salam. ramai tanya, camana eh nak sambung belajar dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak? soalan kan, nampak mudah. ok, saya share pengalam...