24 February 2014

Suamiku Pensyarah (gelaman)

tajuk mintak puji *tumbuk pipi

aku buka google. Ya memang macam-macam cerpen, novel yang muncul..semuanya ke arah kahwin  dan bergedikan hanya dengan klik tajuk Suamiku Pensyarah.*ops.

dulu aku selalu juga conteng-conteng buat novel, tapi ntah mana hilang catatan tu.
aku termalu kucingan dan berhenti part cintan tintun itu.
tapi iyalah orang lain kan..mungkin mereka jenis berani, terbiasa atau apa-apa sajalah. boleh pula tulis kisah romantis selepas kahwin.. walaupun mereka belum kahwin.owhh itu tidak baik untuk difikirkan secara membuta semata ya.

ada yang tulis, umur 25 dah title "Prof". OMG ooo macam gila
ada pula yang aha..semuanya ke arah pensyarah hensem.
aduhhh.

mungkin sebab aku tiada pengalaman dapat pensyarah hensem kot, tapi dapat laki ensem adalah.*tumbuk lagi pipi sendiri

di kampus dulu, pensayarah lelaki dulu kebanyakan hensem ilmunya. Jadi tidaklah terfikir sampai ada terjatuh cintan semasa di kelas. OMG!



kepada yang menulis cerita itu..silalah research atau interview kah isteri-isteri kepada pensyarah-pensyarah yang ada di muka bumi ini. biar yang tulisan dihasilkan bukan bertahap bombastik semata. Tetapi realisitik juga.

inteview akak pon boleh, tapi akak ni kawen semasa Sang S belum pon bergelar pensyarah. (^__^). so akak bukan calon yang layak untuk itu.

dan ..dan..

teruslah menulis untuk menyebarkan ilmu.

No comments:

MASTER Pendidikan Awal Kanak-Kanak

salam. ramai tanya, camana eh nak sambung belajar dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak? soalan kan, nampak mudah. ok, saya share pengalam...