19 April 2012

inikali



banyaknya idea di kapla ni.
berlambak-lambak.
tapi bila berhadapan dengan lappy.terus krem.
punya serius masalah ku ni.
macamana mau jadi penulis berjaya ni.

update blog yang semak pun bermasa-lah.

Lepas saya cari-cari semangat tengok keberjayaan orang yan

g BF anaknya,
saya rasa mengantok la pulak.
padahal baru saja mengahantang 1gelas kopi O.



Mau jak tido macam si Fath.
(tido sambil genggam tangan dan letak di dada).
nampak comel betul gaya tidur beliau ni.
mesti dia sedang berdoa sebelum tido tadi.
(padahal sebelum tido dia akan mamam jari,tu yang akh
irnya tangan berlepak di atas dadanya).

sedapnya tangan ini.Ummi pung macam mau try jugak


Zauji,macam biasa..berklik-klik tetikus lappy nya.
Sedang buat benda dengan software yang berat.
sampai kadang-kadang pegang dahi sebab berfikir.

Itulah rutin hariannya.Kalo kurang letih la.

Kadang letih pung.
lagi-lagi kalau mau jumpa superdupervisornya.Prof S tu.
Janganlah nak cari gara-gara mau berborak,bertanya,atau bagi dia panas.Nanti boleh makan hati.
(saya pung samalah..tengah khusyuk siapa cari gara-gara dengan saya,insyaAllah dapat free jelingan,atau suara full speaker).
senja di pintu gerbang (saja cari pasal)


Untuk Fath,
kesiam betul anak itu,ada ruam di peruk,lutuk,mukat,siku.
Entahlah kenapa.
Mungkin dia alergik.
Biasanya budak-budak ni tumbuh ruam di bon-bon saja.Itupun gara-gara lampin.

Lagi satu.
Bersyukur sungguh belum kerja,jadi berhidup bersama Fath lagi.
nanti sudah kerja.Lain sudah.
Pasal BF Fath,saya malas sudah mau latih dia DF,
Biarlah saya pump 2 jam sekali untuk bekalan tu.
Dolu-dolu (padahal bulan lepas jak pung) adalah stok dalam 3botol begitu.
Tapi sejak Pump tu terosak.terus jatuh merundum bekalan Fath.Sampai sempat lagi Fath nangis baru berjaya dapat susu pump.(dia nangis,baru pump).
Saya pump sekarang,pas tu bagi dia.2 jam lagi dia menangis lapar.Saya pum lagi,sebab mau tunggu hasil ada kena tunggu 2 jam lagi.(penat lain cerita).
Syukurlah,
saya tahu macamana mau kasi naik semangat sendiri.Bila dah Fath menangis sendu,telinga dah lali.Zauji sak yang tidak senang duduk.
Dia suruh pump dan simpan untuk bekalan Fath kalau tengok saya rehat-rehat.Padahal saya sentiasa pump setiap 2 jam.Kadang tidak sampai 2 jam pung.
(take care betul abu Fath ni..untunglah Fath).

Mujur saya cuma kerja area dalam rumah.

Panjangnya saya melalut pasal bekalan Fath ni.
padahal tadi mau tulis pasa PENDIDIKAN PERCUMA.

Gara-gara tidak mau adik-adik-adik saya yang terbagus itu berhutang dengan PTPTN saya sangat mengalu-ngalukan dorang belajar di UniKL.
Moga dorang boleh jadi modal insan dengan peluang menimba ilmu itu kelak.

Kalau saya pandai drive.Saya maulah bawa Fath&zauji pi Dataran Merdeka malam ni.Selain boleh terserempak couple-couple haram.Saya boleh amik gambar dengan pejuang EDU FREE.

Sekianlah celoteh tangan saya untuk malam yang ditemani bunyi katak panggil hujan.
(Semoga selepas ini saya makin rajin mengasah tangan saya menulis).Untuk tatapan saya juga!

No comments:

MASTER Pendidikan Awal Kanak-Kanak

salam. ramai tanya, camana eh nak sambung belajar dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak? soalan kan, nampak mudah. ok, saya share pengalam...