04 June 2018

Birthday Akido



Selamat Ulang tahun anak soleh ya musleh, 
masa ni budak ni masih berjalan 4-5 langkah.



semua ni abi kome yang yang order. Umy tukang makan. dan mereka lain pun sama.


umy mung sibuk pi beli hadiah hari guru untuk esoknya 16 Mei.
kalut dan berbaris panjang jugalah..
lama diorang menahan diri nak menunggu sambil telan liur nak makan kek semua ini.
diorang tau, umy dah kalutan pi beli hadiah tu.
.
ni kek pilihan Fath, dia peduli apa...birthday ini juga ada kaitan dengan dirinya...

.
ini muka-muka stress tunggu umy muncul.
Akido jak sentiasa happy, walau kadang ngamuk sebab orang ndak faham dia punya keinginan.




bila stress nampak makanan pun macam ndak sedap semua...
jadi, marilah kita sing song lagu untuk budak ni.
walau yang teruja lebih kakak dan abang dia.
.
sedap ya kek mereka pilih ni..
mau lagi rasa sedap, makan dengan penuh kesyukuran dan ingat banyak-banyak siapa pemberi rezeki ni.







.
makanlah kita penuh kesyukuran dan bertabahlah dengan perangai Akido yang mahu main di kerusi ni.
.

terima kasih semua, kata Akido sambil gigit kerusi.

Pulang Ramadhan untuk Syawal 2018

bismillah, . kita mulakan hari ke 21 berpuasa dengan mengemas barang yang masih belum selesai. pakaianlah paling banyak. Pakaian unt...