18 October 2017

jumpa geng karas


Comel jak mereka ni. .

Terjumpa juga akhirnya.

Ogos 2017, sebelum raya haji  2017.
gitu..terus letak tahun dan bulan masa jumpanya.

Last jumpa macam masa tengah belajar degree lagi masing-masing.
Alhamdulillah, cafe hipster jadi taruhan. Café Lanun kira dikenali jugalah oleh kaum di sini Sandakan.

Ok. Portion besar.

3 gegadis tu sampai awal. Aku kan...sejam rupanya jarak dari rumah. Salah timing masalah tuu..
Sambil tunggu order sampai, kami pun berborak hal negara, hal negeri, hal individu..paling enak Sedap ulang kisah lama, kisah kawan yang dah hilang jejak, kawan yang perangai aneh-aneh..kawan yang aku sendiri fikir yang mana satu ya..punya teruk tahap ingatan ku ini.


Terima kasih kak Ana sudi datang belanja dan Ichah juga. Ndak sangka orang sudi belanja...kalau tahu..memang di order yang lagi power dan umpph. Macam boleh jak kan masuk perut...cakap senanglah mau order macam-macam..bila kenyang...semua Nampak macam biasa-biasa jak.
nafsu lapar jak tu..yang buat makanan jadi enakkkk bangattt

Ramai juga yang diajak, cuma mereka ada komitmen lain.Masa ni kan cuti sekolah+ cuti raya Haji

ok ini I order..rasanyalah...heee. sedap buah tu..lemak dan tawarkan...makan dengan ais krim vanilla..memang sesuai.

kak Dijah yang aku kenal sejak ting 6 bawah.
masa tu dia belum masuk U kot.
jadi kak fasi.
masa 1st jumpa teringat pengacara TV3 Cyril..kah apa tu namanya. Yang cakap non stop pun boleh.


Slay, kawan baik juga ni.
otak sangat baik dan kalau borak, dia ngam betul.
ok kak, sudah kasi cahaya mukanya..



ayam masak sambal ka apa ni.... ndak ingat siapa order


seafood apa ni ya...I Order..menangis jugalah mau kasi habis


wajah tukang belanja kena masukkan..dengan ucapan terima kasih cikgu!


order diorang sudah sampai...aku jak baru sampai kan.
marilah kita melayan kamera gue. Kak Dija, takpayah risau tudung tu ya...buat yakin jak kita..

taku pula letak Akid di meja yang berlubang ni..hipster kan.

ok, kak Ana sudah pun datang. marilah sambung cerita kita
gambar pakai kamera cantik sikit...

bila kak Ana sudah mari...dia banya cerita pasal sekolah juga..cikgu kan. ala satu dua tiga story jak yang membuat weols harus berfikir juga...HEEEE





Selepas makan minum, cerita dan ya Akid sempat ditukar pampes, Marilah kita pulang.. nah...bergambar dulu kita baaa..

staff siap offer gambarkan kami dengan 10 keping satu tempat tu...punya semangat kan. Siap ada ttopi ala-ala lanun dalam cerita tv tu.
aku jaklah yang menghargai usaha café itu.
diorang macam, eh apa barang pakai topi kan,
macam kurang sesuai dengan jiwa merekalah..begitulah kali..sangkaan semata.

sudah 10 keping diambikkan.
keluar lah..eh..
kenalah bergambar lagi kita ni di luar café yag ntah bila kan lagi, aku dating situ..
mungkinlah kalau aku atau anak-anak teringin makan, akan dibawalah..
atau SS pula dating penyakit  mau makan hipster ni..
padahal kan, ada jak menu tu di luar sana yang lebih murah.
cuma suasana tu ndaklah ada.
hanya di café ini.
itulah 'nilai' yang diorang jual kepada weolss ni.


kebetulan ada budak belakang tu tunggu order. I suruhlah dia kan menolong kutip gambar.
rupanya student Ichah.

hebat dik, café hipster bui tempat lepaking.
kita nanti remaja baru kan dapat nikmat itu..hee



sebelum balik..marilah...
sorang-sorang kena berlakon jadi peminat gue.
tapi kita cantumlah ya gambarnya, biar antik..dan jimat ruangan sini..heheheh



walaupun tired tahap over..saya lagik happy ketemu kalian guys...
eh terspeaking senetron pula..biasalah...


balik jalan kaki jak...pi mall sebelah pun,
anggota gue pun ndak mau kalah di mall sebelah tu





mempizza mereka ya.
selepas tu, memanfaatkan ruangan playground dalam tu.
oklah. Tidaklah boring tunggu umy siap urusan seri paduka di café belakang nun,


di sini memang, mana ada roundabout yang kosong, ada jak tugu peringatan yang dibina. Contoh roundabout di batu 7 Sandakan ni, Sang Buaya menyibuk situ dia.



balik Sandakan,
Arna pula ada wassap sebelum tu, jemput kami datang rumah dia.
malam  tu..pi lah kita.

sampai jak, macam kereta dua tiga jak.
rupanya kenduri kecilan diorang buat.
kan Arna tengah cuti bersalin.
rasanya dah habis berpantang lah dia

comel anak gadis dia ni...geram ai.. beza sebulan kah dua..lupa ai,



gigih tau, mau kutip gambar yang palingcantik, anak ni time ni jugalah diorang menempek bagai gam. Abi sana borak dengan suami Arna.

gambar buruk ni, umy gagah masukkan, sebab Akid Nampak bersedia di sini. Macam apakan yang muka gummuk.


Akid sebesar patung tu masa balik 1st kampong nenek Sabah.


Esoknya laling ni pula mau mengeteh.
kita datanglah kan.
sebab dah kenyang, order air sajalah.

mamaku pula gigih pi jual serai dia disini.
hehe.
mak..mak.

SS bawa jap budak 2 ketul tu.
tapi mau ke sini juga Fathnya.

borak ndak lama..sebab Nurin mau masuk kerja pula. Yang dua tu ndakpalah cuti sekolah kan. 



.


balik tu, pi dulu kita rumah landlord , si Puang yang kami sewa masa masa tingkatan 6 Atas dulu. 2006. Puang sudah sakit-sakit...emmm. usia kan makin bertambah

balik tu, Aniq hantarkan rasanya. Lupanya aku...hahah. Sorry ya Aniq. 
tapi bab kenderaan dialah selalu jadi penyelamat.
heee.

cuti bulan mac dulu pun, dia juga tukang bawa kami ziarah kawan lain.


gitulah cara kita menyinari persahabatan yang jauh dimata itu.
moga terus kekal sampai syurgaNya. Aminnnn


yang ndak dapat jumpa. Next time kita jumpalah...datang rumah ka kan...hehe.

sebab kadang kita ni..ndak sempat bui mau ziarah, walau niat mau jak berjalan.


hee.

by.

Happiness Quotes