18 Disember 2012

larangan untuk melarang

"haissh hal-hal jiwang jangan post kat FB.orang lain pun kahwin jugak".
saya kalau dapat orang cam ni mau pegang leher dia dan cakap.

"apa masalah sebenarnya?". (cakap kuat-kuat sambil buka mata besar-besar)

itulah. Bila letak orang sebagai ahli gerakan. Banyak sungguh larangannnya. Tidak bolehnya.

"ei..canggihnya tudung!".
"baju tu macam pokok dah"
"macam apadaa pakaian".

teruk sungguh dicerca kan.
padahal itu bukannya membuka aurat atau menunjuk-nunjuk.

silap sungguh kita.
orang jemaah tidak boleh begitu begini. Patutlah ramai lari dari jemaah sebab hal-hal kecil ni. Duduk dalam jemaah banyak benda terlarang dilarang.

lepas tu, pakai cakap. "Siapa piliha ahli gerakan, pasti tidak rugi."
ini adalah target tinggi dan menakutkan.
manusia biasa saja pun.
orang biasa.
tau juga menangis bila dimarah-marah.
haish. betulakan mentaliti. Dia rock and roll masa demo. Belum tentu boleh rock and roll masa mak mentua suruh mesin rumput seluruh rumah. (tiada kaitan)

jangan target sangat. Biasa-biasa pun cukup.


Tiada ulasan:

Quotes

sebaiknya apa-apa yang dikutip,biarlah dengan memberikan sumber. Apa yang kita buat, nanti di akhirat akan kita tengok balik bersama semua makhluk.

seorang anak

produk Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.

masih/pernah bergelumang tanah hanyir,rumput gatal, mentari terik, berkaki ayam, menangis keanak-anakan, bermonolog, berbicara laju, berambut keras/berselipar jepun.


bersekolah dulu di Sk Kota,
SMK Bukit Garam,

Masih berkelana dibumi luar,
mencari & menjejak potensi& spirit diri

~kita tidak sama,posisi kita berbeza,matlamat kita sama..mencari mardhatillah

"sebaik-baik muslim yang bermanfaat kepada orang lain"

*harusnya hari-hari yang dijejak sentiasa memberi kredit2 kepada memaknakan HIDUP