20 Disember 2014

monyet datang cari makanan ke tesco dan court momenth


rasanya kejadian minggu lepas ni..

tapi selalu jugalah kejadian ini berlaku..lawatan monyet sambil cari makanan.
kadang ini monyet landing atas pokok sawit sambil membelasah buah sawit tu..
sedap juga makan buah sawit yang mentah ya..aku pernah makan, bapaku yang ajarin.

hahah

dulu, depan rumah ada pokok mangga, mewah buah. Tapi kumpulan ni..ambik dan buang-buang, mungkin sebab masam kan..

lepas tebang pokok tu,
ada lah kejadian monyet ni pi ambil makanan kucing sebelah rumah ni..
enak ya kamu monyet..

dulu..ada kes kami makan durian malam. Jadi kulitnya simpan dalam plastik dan letak luar rumah, sebab semerbak kan.. populasi monyet ni..pi selongkar dan kasi koyak-koyak..wangi kan..

adeh..

tapi kali ni datang juga..makananya ialah buah sayur tu. Tawar pun rasanya. 


kebetulan kan..sebulan ke Jepun..meriahlah di pagar ni rumput..yang sayur pun sekali

asyikkk haiwan ni
Tapiiiii..
boleh aku lupa bagi roti dekat haiwan tu.
roti yang expired. Sayang mau buang kan..
gara-gara aku sakit dulu.
roti jadi bahan buangan :(

roti tu aku simpan lagi. Nampaknya sudah berkulat. Dan monyet ni masih ndak muncul. bukan rejeki kaulah monyet..


Fath dan Waafa memang teruja..tapi takut..jadi intai dari dalam rumah jaklah ya..

kesian populasi mereka, no more nature food. makanan sembarang jak untuk hidupppp


ni tido..tu pun mau susu la..sekali tempat susu jadi bahan wajib Fath ni..kesian..
tangan kanan pegang botol, tangan kiri hug bekas tu..apalah pesen..


Kan hari kejadian, Fath sakit perut kot..sebab cirit birit..malam sebelumnya kan ke BBW tu.
jadi..marilah kita ubah pemakanan. terutama SUSU. Kita ubah dan kita try susu kambing pulaknya.


kan banyak kedai di tesco..dapatlah beli. Jenama Mylo. Harga RM30 500g.
biasa 40.coba dulu nak.

aku memang gatal kaki mau masuk tesco..boikot boikot..
tapi masuk.
sebab aku berkenan dengan baju-baju.Terutama yang clerence stock tu.
potongan 50%.
sambarlah 2, baju pijama (yang lengan panjang tu kan) untuk bekalan Fath dan Waafa.
hoii..
celewet sudah Fath ni..semua kena ikut adiknya..

belikan nipple Fath yang susah ditemui tu.
dan keluar cari kek.




KELEBIHAN bila suami pegang duit..kita boleh tunggu sambil layan anak di luar kaunter

tu diaa..kita mau makan kek..Fath ada misi lain..siap tunjuk "harus ke sanaa duluuu"

Waafa kasi peluang jalan dan jakun-jakun tengok orang. Siap perhatikan orang sampai orang terpaksa senyum.
"ok..Waafa ikut abi ya".terkedek-kedek si kawan ni follow. Siap mau tersembam pun ada.
nampak sangat jarang kasi peluang berjalan sendiri cam Fath dulu.. :(

Inilah misi beliauuuu..
 
suruh yang boleh muat 2 orang..biar jimat
benda Wajib Fath sekarang ni. Waafa pun terthegeh-hegeh juga mau kalau tengok bama main..



Lepas makan kek dan beli air tembikai bungkus. Share 4 orang.
maka marilah kita pulang.

eh bukan..
marilah kita ke DIY dekat CM tu.
sampai dah tutup..eh baru mau tutup.
tapi kirim salam la kan..klo SS mau masuk.
katanya dia faham perasaan seorang pekerja kalau mau tutup kedai..LEGAAAAAA dan TIDAK SABARNYAAAAAAAAA.

maka mari kita naik CM yang macam mau tutup juga ni..
tengok sofaaaa...set bilik tidur..
mak aiiii..tantek-tantek.

tapi aku berkenan tengok katil yang kayu tu..tapi harga 400++.
ok. kirim salam sejalah.
Fath pun terujaaaaaaaaa.

Ni berkenan betullll..harga dalam RM80..kan jualan akhir tahung atau dalam bahasa kasar.."kami dah tidak mahu...belilahhhh dengan harga yang murahhhhhh".
tapi SS kata..blaaaa..bla...
ikut aku aku bawa balik malam tu juga.
sabarrr..istighfarrrrrr.

SS pula sejak tahun lepas mau beli kerusi untuk dia senang buat kerja kan..
jadi dia pun windows shopping jugaklah bermacam-macam kerusii disitu.

yang harganya pun ko rasa..baik aku cari kedai lain..



kemudian..mau beli sikit barang masakan kan.
harus ke Mini Mydin.
tapi lagi best kalau pasar.
sudah jam 10 lebih ni..

beli barang..
dan ais krim bekas kecil tu..

sudah lama ku nampak ni banting..
bila la aku ada peluang masuk kannn..


Tiada ulasan:

Quotes

sebaiknya apa-apa yang dikutip,biarlah dengan memberikan sumber. Apa yang kita buat, nanti di akhirat akan kita tengok balik bersama semua makhluk.

seorang anak

produk Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.

masih/pernah bergelumang tanah hanyir,rumput gatal, mentari terik, berkaki ayam, menangis keanak-anakan, bermonolog, berbicara laju, berambut keras/berselipar jepun.


bersekolah dulu di Sk Kota,
SMK Bukit Garam,

Masih berkelana dibumi luar,
mencari & menjejak potensi& spirit diri

~kita tidak sama,posisi kita berbeza,matlamat kita sama..mencari mardhatillah

"sebaik-baik muslim yang bermanfaat kepada orang lain"

*harusnya hari-hari yang dijejak sentiasa memberi kredit2 kepada memaknakan HIDUP