04 Mei 2014

Kelas Keibu Kebapaan

Untuk penghuni kawasan lembah Klang. Kelas ibu bapa atau bahasa mudahnya parenting memang sentiasa ada. Dari Yuran semurah-murah harga 10Kg beras, sehinggalah harga tidak masuk akal orang miskin.

apa kebaikan kelas begini?
1. Dapat info baru
2. Info boleh terus praktik kan
3. Menjadikan ibu bapa terasa ada kawan. Misalnya ibu bapa yang menyukai penyusuan susu ibu. Dan membuat pembelian saham berbentuk botol-botol susu, frizer, tempat stim botol susu, pump susu yang mahal dan ada kalanya perlukan 'maintenence', kerja lebih masa, sentiasa tergugat dengan saranan orang supaya sumbat saja dengan susu tepung yang berkilo-kilo khasiat dan bermacam-macam lagi....

apabila menghadiri kelas parenting. Mereka akan terjumpa dengan kumpulan yang sama. Jadi merasakan mereka tidak 'asing' lagi.

4. Boleh menjadi sesi luahan perasaan.
ada kalanya manusia terlupa, yang kelemahannya ialah dia memerlukan 'bahu' orang lain untuk meluahakan perasaan. Termasuklah ha-hal keibu bapaan..

5. Menjadikan ibu bapa sentiasa update info

Tiada ulasan:

Quotes

sebaiknya apa-apa yang dikutip,biarlah dengan memberikan sumber. Apa yang kita buat, nanti di akhirat akan kita tengok balik bersama semua makhluk.

seorang anak

produk Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.

masih/pernah bergelumang tanah hanyir,rumput gatal, mentari terik, berkaki ayam, menangis keanak-anakan, bermonolog, berbicara laju, berambut keras/berselipar jepun.


bersekolah dulu di Sk Kota,
SMK Bukit Garam,

Masih berkelana dibumi luar,
mencari & menjejak potensi& spirit diri

~kita tidak sama,posisi kita berbeza,matlamat kita sama..mencari mardhatillah

"sebaik-baik muslim yang bermanfaat kepada orang lain"

*harusnya hari-hari yang dijejak sentiasa memberi kredit2 kepada memaknakan HIDUP