29 Januari 2009

writing

napa rsa sayu
pa2lah.
jiwa..mcm2 jak.

kejap gini, kejap gitu
peduli apalah org lain.
rasa jiwa tu kena jaga juga

hhhhhhhhhhh
ndktau apa pykit dtg tiba2
ahh
kembali cam dulu.
hal2 ringan ambl kisah but, ndk dberatkan

hehe
peduli apa
ikut suka kitalah
asal kita x susahkan org ckup

klo bolehlah tfon ni, ku off until ku ada rasa mo buka baru buka.
tp,
rsau jga kalau2 ada important

ayyya


klo ble org len tu ndk pyh ambl kisah kan..
tp,namanya 1 akidah..

ek ele..pjg pulak ayt ni..
ide pya hal
and we must to try write in bi

bcoz this sem..foundtion is subject and can give smthing to my rsult.

we think, if can go stnd..wah..i no hal to read or whteverlah

works many..
but ,feel not come..so,
the thinking is going..
dn't knw where..

yup..
start 24 until 29..wow..
outdoor..
the actvty affect to face...wawawa

tomorrow,
ready to spend time...

ya Allah give me IKHLAS..please.

Hope my HEART is relax,event mny work is follow..
yoooooooo...

my finger want to write..so..

Thanx myAllah..Thanx so Much..give me feel and Iman..
I dnt know Who Am I until YOU give me this HEART..

be the bestttt to my all nikmat from HE..

-insyaAllah will edit after tht-

Semarak Perjuangan Harmoni




Bijak juga allahyarham JS Kavin mencipta lagu2 kump XPDC


Dalam byk2 lagu kump ni..


"Semarak Perjuangan Harmoni" kira antara yang OK gak..


Mungkin sindiran sebenarnya,





...Salam Kasih buat pejuang2 Addin..




myHero

23 Januari 2009

MASYARAKAT DARI PERSPEKTIF SISI....

seperti 10 tahun terkebelakang

Benarlah pepatah China mengatakan;
"sekeping gambar lebih bermakna dari seribu patah perkataan"








"no school,only money to bring the good life"

22 Januari 2009

antara kasihan dan padan muka

"Lain kali. Sign off.."


DIA memarahi.


“ko kan pakar computer”


“ele..id ko dah berterabur. Abaikanlah..”


“mujur x htr ayt jahat2,klo ndk apa ko rasa?”


Tidak sempat mempertahankan diri. Aku dihukum.
Syukran,Arigato,.
Ya. Akan ku pegang sampai bila2.
Kerana ketidak sempurnaan. Akibatnya terlalu besar.

19 Januari 2009

sebuah catatan lalu..

Aku dan Update
(sebuah catatan dihujung cuti)

Cuti semester yang penuh dengan cerita..
Tapi blog ini sungguh membosankan..
CC di kawasan ini ada.. tapi pintunya yang hitam sehitam harapan untuk merasa nikmat ‘online free’..

Kalaulah kaya kan mudah, blelah pasang stremix..RM60 sebulan..
Sudah lama bahan2 untuk menguatkan hujah dengan para mad’u di rumah papan ini..mahu tunjukkkkk..biar tahu berapa % sumber berita dari alat bergelar JVC 24 inc itu harus dipercayai..

Mujur mulut harus berlatih…untuk senyum, bercakap, dan bla2..
Senyum pada Big Head.. dia hanya datang sekali sekala.. jika lapar sahaja..

Aku dan Update..
Laptop usang ini, anti?Virusnya sudah lama expired..mungkin jika ini adalah Roti..sudah lama go to the rubbish..
opppps..
Bagi ayam makan…kawan syaitan membazir..
Telekung baru berwarna PINK.. mahunya yang berwarna UNGGU…kerana OREN memang mustahil ada..
Kain Telekung PINK.. SIM2?
Kisah Rabiatul Adawiyah?..layakkah telekung PINK ini menjadi seperti kain solat Rabiatul Adawiyah yang berjasa kepada tuannya disaat malaikt Izrael selesai menjalankna tugasnya????...
Izrael bukan Israel Laknatullah..

Aku dan Update..

Untukmu SU MUSLIM 08’… antara kenangan manis bila kita bersama memijak kaki kali pertama @merasmi HDOK..
Tidaklah hairan jika kedaan sebegitu digunakan c pendakyah untuk menusuk jarum2 Kristianisasi pada penghuni wad..
Benarlah kata ckgu Anuar..kata c penceramah ILIM, kata c pensyarah UiTM..
Bila DEMAM..dan kita berseorangan..sentuhan c roommate seperti satu kapsul ubat menyentak HATI..
Inilah penangan KEBAJIKAN..
Patutlah Islam yang LAWA meletakkan melawat orang sakit sesuatu yang harus..apatah lagi yang sudah menjauhi gerak kerja..

Aku dan Update
Mata memandang skrin laptop..
Warnanya kelabu..menandakan usianya sudah bertambah..
Dari 22 ke 23?...harap2 24 dah ada gelaran baru yang SAH..


Aku dan Update..
Blogger lain memaparkan pengalaman, cerita, kisah..malah berita..
Tapi blog ini???
Hanya memaparkan hasil gerakan tangan yang melompat dari satu huruf ke huruf yang lain..
Moga Allah mengikhlaskan..
Astagfiruhalazim..

Aku dan Update..
Cerita Palestin kembali mewarnai skrin TV, corong radio..
Ini perancangan FR…
Tapi kalau Allah tidak izin?
“perancangan yang BAIK akan KALAh pada perancangan JAHAT yang tersusun’.
Khaibar2 ya Yahud…Joisha Muhammad Soufa Ya Yahud..

Aku dan Update
Mata makin segar..
Apatah lagi ci Mujahidah yang mungkin tekanan membuat ‘miscall’ di tengah malam..
Moga rasa Iman dan SAYANG pada PALESTIN tidak mematikan gerakan seluruh anggota pinjaman dari DIA…

Manis dan SAVE ..moga rasa hamba terus dan terus di update….(9 Muharam 1430).

14 Januari 2009

JANGAN pisahkan....





Jangan pisahkan..
Isreal dan laknatullah..
Seperti Sabah dan negeri di Bawah Bayu..

Freemason adalah satu pertubuhan yang sangat ‘bijak’ mengatur strategic untuk menjadikan objektif mereka tercapai..

Antaranya:…
Pada mana-mana insan
Carilah maklumat mengenai Freemason.
Keterlibatan mereka dalam mencaturkan sesuatu perkara yang melibatkan masyarakat dunia..


Sedih dan geram mana pun kita pada PALESTIN dan MUSUH Laknatullah Israel..
Mana kuasa kita?

Kita boleh menghantar memorendum kepada Duta Amerika di Malaysia..
Berkumpul ramai2 dan memijak dan membakar bendera PENDATANG TANPA IZIN yang ORIGINAL (PTIO)
Israel laknatullah..

Jangan pisahkan Israel dan laknatullah..


Kejamnya mereka sehingga menganggap demontrasi aman yang dilakuakn seperti ‘membazir masa’

Kejamnya sehingga menganggap ‘keluarga’ kita di Palestin seperti patung-patung bundle yang boleh dipijak kalau tidak mampu membelinya..

Kejamya sehingga air mata ‘ibu-ibu’ kita di Palestin seperti pancutan air terjun gunung Kinabalu..

Israel Laknatullah melihat mereka dengan lafaz yang bahagia..

Kejamnya sehingga ‘adik-adik’ kita dibiarkan kelaparan dan cedera sehingga tiada terkata sakitnya…

Kejamnya sehingga hanya Allah yang mampu membalas..



Tahniah dan syabas kepada para Mujahid/mujahidah yang menitiskan air mata darah..
Kepada para Jundullah..
Moga Allah menemptkan dirimu di tempat yang aman di SANA..


sebuah catatan di bumi PALESTIN...

Takut bercampur gembira..

Bila aku berada di di bumi para ..

Bila aku berlindung di sebalik batu dan mengintip musuh Islam sedang berkonvoi untuk menyerang
‘kami’..

Aku pandang dengan perasaan takut dan berkobar-kobar..
Bilangan batu di tangan kananku ku genggam erat..tanda ‘sakit hati’ melihat ‘musuh’ Islam lakntullah itu bersenjatakan belerang, peluru berpandu, senapang..

Sedang kami?
Hanya batu dari pecahan bangunan rumah2 ‘kami’ menjadi serangan balas...


bersama si remaja PALESTIN..

Batu ini serIng digunakan olehku untuk melepar ayam2 yang sibuk menerkam padi2 ku yang dijemur ..

Tapi dibumi ini ia adalah lawan kepada senjata canggih milik laknatullah itu..

Aku semakin berdebar2..seperti mana bila hati jatuh hati..
Wow..
Tapi debaran ini jauh lebih kencang..
Kerana lawanku ini buka manusia berjiwa insan, tapi mereka bergelar
laknatullah.!

“Siap!”
Jeritan seorang..
Aku terlupa..mana mungkin orang PALESTIN bias berbicara asia....
Aku terlupa..
Yang ini bukan bumi Malaysia…!


DEBARAN semakin kuat...
Batu ditangan digenggam dengan penuh YAKIN...
"Allah bantu kami.."


"SERANGGGGGGGGG"

air mataku tumpah juga akhirnya..
antara takut dan semangatttt...

Tanganku mengesat mata..,,

"aku menangis???"

13 Januari 2009

aku dan Produk Yahudi Laknatullah

boikot?...

sudah terbiasa sebenarnya....
tekak tidak berjiwa Ayam Gorang Pakcik Rambut Putih..
juga tidak berjiwa M.. syarikat si Donald Duck..?
Sendawa berkali2 bila meneguk minuman Tin @ Botol Merah itu..
Kata doktor banyak gula dalamnya..
Mujur Syarikat Minyak Hijau bersepah..mudahlah tuk mengisi perut2 kenderaan...

to be continue...hehe

01 Januari 2009

Bila Hati Juga Pandai Sakit

Walau boleh dikira..
Tp, pghujung 2008 mungkin sakit sekali...

"nama tiada dalam senarai..".
Huh!
Baru sahaja menerima gud news.
Tapi kata2 si insan ini amat membuat HATI sakit..
Mana mungkin hal ini berlaku..?

Ini semua DIAlah puncanya..
DIA seolah-olah tidak tahu..
@ berlagak tidak tahu?

Kalau tidak mungkin sekarang...
Kakiku sudah bersemuka dengan insan ini..
DIA melakukan yang terbaik..tapi tidak mencukupi..
Lain kali biar cuba sendiri..

Tidak pasal2 berlawan lidah dengan insan ini..
@...sebenarnya memang silap disini?????

DIA baik dan berusaha untuk melakukan yang terbaik..
Walau kadang keselesaan kurang..

DIA...
Kita jumpa di MASJID INDIA...
betulkah??

InsyaAllah jika itu takdir kita...

DIA tidak tahu angkaranya..
HATI mula pandai sakit..

Ahh..DIA meeemang begitu...

Walau DIA tidak akan membaca catatan ini..
Tapi, tidak mustahil..

Cuma syukur..DIA masih memegang HATI dan meng'cool'kan..
Syukran to my Allah...




Quotes

sebaiknya apa-apa yang dikutip,biarlah dengan memberikan sumber. Apa yang kita buat, nanti di akhirat akan kita tengok balik bersama semua makhluk.

seorang anak

produk Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.

masih/pernah bergelumang tanah hanyir,rumput gatal, mentari terik, berkaki ayam, menangis keanak-anakan, bermonolog, berbicara laju, berambut keras/berselipar jepun.


bersekolah dulu di Sk Kota,
SMK Bukit Garam,

Masih berkelana dibumi luar,
mencari & menjejak potensi& spirit diri

~kita tidak sama,posisi kita berbeza,matlamat kita sama..mencari mardhatillah

"sebaik-baik muslim yang bermanfaat kepada orang lain"

*harusnya hari-hari yang dijejak sentiasa memberi kredit2 kepada memaknakan HIDUP