24 Februari 2015

Gong XI Fa Chai 2015 #ComingHome

eh betul ka juga ejaan ini.

baru ni cuti raya cina kan..

jadinya cuti tu mula Khamis kan.

Tapi SS mau pulang hari Jumaat. Alasannya malas hadap jamm.

aku pun malas juga mau hadap jammm.
bernanah juga mata ni kalau jamm. Lagi dua kanak-kanak-kanak ribena ni. Tau sajalah.. bila sudah boring...

patut lah macam-macam kempen orang marketing buat..macam ambik gambar dengan kereta lah


comel jak kakak ni..siap ada anak lagi..mana tau rejekinya..dapatlah ipad mini atau tiket wayang..sapai 1 mac tu.. 




STEP 1

SPOT A #MINIOREOCAR AT 
SELECTED MAJOR HIGHWAYS AND 
PETROL STATIONS.


STEP 2

SNAP A CLEAR PHOTO OF THE 
#MINIOREOCAR AND POST IT ON 
INSTAGRAM, FACEBOOK OR 
TWITTER.


STEP 3

INCLUDE THE HASHTAG 
#MINIOREOCAR AND WRITE A 
CREATIVE CAPTION TO MATCH 
YOUR PHOTO



kalau jumpa kereta mini merah mak ngah..cepat amik gambar..buat hastag..rezeki manatau kan..PERAK, N9, SELANGOR, JOHOR..














































aku kalau nampak mau juga...tapinya..jalan LPT..kesian kan..haha


sekali. tengah hari lepas makan. Katanya kita balik hari ini. Malam jumaat patut ada meeting, tai cancel..
aku buat dono jak. Baru pulak dikasi tau ada meeting..hehe
tapi kemas jugalah barang.

sekali petang. Adalah beberapa kerjaan belum sattle.
sempatlah main beskal keliling. Bawa Fath dan Waafa tukar-tukar juga.

sejak hp ku ada penyakit. Susah juga..jadi masa terasa banyak terbuang juga. Sebab bila ada hp..adalah reply inbox wassap dengan cepat.

kasihan mereka yang bertanya. Bukan malas mau jawab..tapi hp ku dah OKU..huhu.
mana mau cekau duit beli baru. eh..tiada niat pun mau beli baru...

kembali kepada tajuk.

selepas naik beskal, terus masuk kemas rumah..mandi..solat margrib. Sidai kain..lalalaa. Masukkan baki nasi malam tadi dalam tapau.
SS gi surau Isyak

bertolak!.eh singgah Petronas dulu..kasi makan kereta. mau Ron 97..tapi dekgaga kesian.kampung  kan.. :)

beli roti,.air kotak.

jalan..masuk jalan bengkang bengkok. Budak dua ni dah berzanji mau roti..mau air.

tertunduk-tunduk gue layan.

sekali..nahhh kepeningan..terus aku rasa seperti keloyaan dan moring sickness. OMG.

budak 2 ni masih mau ini itu.


jalan. Sampai Petron..singgahlah kita. Sebab memang rasanya perlu juga ni memuntahkan baru enak balik rasanya.

terus lah jakun..tengok kecantikan toilet di Petron dekat Selayan tu. Kagum.
sebab dalam minda terset keadaan toilet Shlell yang selalu bikin sedih juga.

bila dah buang..3 kali uwekkk. lega sikit. telampaulah kan..kalau terus ok.

terus jalan. masuk Tol Gombak..eh tol RM4.50. Bukankah RM5 sepatutnya?.
keadaan jalan masih ok..lancar jak perjalanan.

pelan-pelan makin banyak lah bas..

faham sajalah...selepas pukul 10 pun..bukan pukul 1.

sepanjang jalan..rasa tidak selesanya juga badan ini. Tapi tidaklah tertidur pun..kasi teman mata.

singgah Petronas. Ya...ramai nyaa..LPT ni memang spesis sibuk kalau time cuti. BEst kan..raya cina pun mesti mau dimanfaatkan.

makan wafel..makan nasi..makan mamee megi.

suka aku suasa PETRONAS ni..mesra bunyi..sebab suara menjemput..mata tidak tengok kita pun.
"selamat datang puan..ya..boleh saya bantu".

nada mendatar gitu..haha

kat Jepun, aku perasan tengah buat kerja dorang akan jemput juga kita..
toleh juga ke muka kita.

https://www.youtube.com/watch?v=w7GAWIdx5xc&feature=youtu.be

eh..kan pasal Gong Xi...video ni..barusan aku nampak. Iklan petronas memang osem dan realistik juga.
ada satu tu yang klinik dan adibah Noor tu tunggu jam 5..lucu jak..ntah berapa kali aku nampak. Kesimpulannya..


[WATCH] PETRONAS CNY 2015: #ComingHome

sama jak pun style Raya kita..minta para keluarga berjumpa. Bila ndak jumpa terasa bagai suatu kerugian dan kurang seri. Bagi aku..bukan raya pun boleh juga bah..

macam dalam video tu..lelaki tu kerja di India..huhu..kebetulan aku terbaca tulisan seorang dentist yang belajar di India..dia siap buat tajuk.."Ada di India, Tiada Di Malaysia".

kita rasa macam kesiannya. Tapi diorang ni sudah lali bah tu..

aku mula ingat lelaki chinese tu terkejar-kejar bawa mangkuk tingkat, tumpang basikal, naik bumbung bas, sebab tiada tiket ka apa...tumpang lori..naik dengan kambing..eh Tahun Kambing kan tahun ni..mbekkkk..mbekk.

naik motor..akhirnya mencari-cari..tanya orang..

lucu pulak..last sekali..rasa sedih juga.

aku harap sepanjang ada mak bapa, kaum keluarga ni..aku dapat manfaatkan insyaAllah.



18 Februari 2015

DRESS MESRA NURSING



RAIHANA DWITONE DRESS- RM85.00



WUDHUK FRIENDLY (zip)
-NURSING FRIENDLY(zip)

POSTAGE:RM6 (semenanjung) /RM10(sarawak/sabah)

Material High Quality Dwitone Satin Cartier
Size Free Size (Fits up to L)
Measurement
Length: 142 cm
Shoulder : 39 cm
Sleeve: 58 cm
Armhole : 48 cm
Bust: 100 cm
Waist: 114 cm
Hip: 136 cm
Weight300 gram
Model's Height164 cm

SMS/WASSAP: 0132001504

BUY 2 FREE POSTAGE

UNTUK LEBIH BANYAK PILIHAN BOLEH KE SINI.

Dress, baju ibu anak, baju baby, alatan edukids MURAH


ADA 6 PILIHAN WARNA SEMUANYA..





Quotes

sebaiknya apa-apa yang dikutip,biarlah dengan memberikan sumber. Apa yang kita buat, nanti di akhirat akan kita tengok balik bersama semua makhluk.

seorang anak

produk Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.

masih/pernah bergelumang tanah hanyir,rumput gatal, mentari terik, berkaki ayam, menangis keanak-anakan, bermonolog, berbicara laju, berambut keras/berselipar jepun.


bersekolah dulu di Sk Kota,
SMK Bukit Garam,

Masih berkelana dibumi luar,
mencari & menjejak potensi& spirit diri

~kita tidak sama,posisi kita berbeza,matlamat kita sama..mencari mardhatillah

"sebaik-baik muslim yang bermanfaat kepada orang lain"

*harusnya hari-hari yang dijejak sentiasa memberi kredit2 kepada memaknakan HIDUP