27 November 2014

4tahun

Tarikh nikah 14 Nov.
3 hari sebelum raya haji.
Haha.

Tapi tetap lah terpedaya kalender biasa. 
Maka pada 14 Nov lah tarikh ulang tahunnya.

Huh.
13 Nov baru ni hari khamis. Malam jumaat.
11 Nov begitu dah merancang jemput adik2 aku yang bakal habiskan belajar tu.
Dan 13 tengahari dorang kata tadak kelas petang. Jadi aku push suruh dtg 13 mlm.
Hah.

Jadi sempatlah tertunai janji mahu kasi diorang pengsan makan steamboat dan segala daging kambing tu.
RM23 kot/ nett.

Ahha.
Lain kali ku ceritalah pasal tu.
Ni cerita pasal ulang tahun keempat.




Sengsara juga main api masak-masak kalau ada 2 makhluk comel ni. Lain kali kita guna meja kerusi la.

14 Nov kami jenjalan cari penat ke Giant. Akulah yang beriya tu. Ntahlah emosi ni. Selain ada eskrim murah. Aku juga berangan ada clear stock berlaku disitu. Tapi tadak.

Tapi..bila ke sini. SS pun tercari-cari vakum. Baguslah. Ke Tesco patutnya..tapi kan kita usahakan boikot.

Jadilah ke Giant

Beli kek RM10 ni. Kek chiffon jak pun. Belah tengah letak blueberry krim dan letak topping.
Klo chiffon togel dalam RM4.90 kot.
Ada dua jenis. Satu coklat. SS suka coklat. Tapi aku suka ni.coklat selalu jugalah makan. Konon.
Beli kek pun sudah 2 perbezaan kepala..haha

Sampai rumah jam 12 malam kot. Sebab Giant mmg jauh pun. Klo Tesco dekatlah juga.
Terus nyayi "happy biryhday to youu". Sukalah abam tu.
Ulang nyayi.
Padahal kan ngantuk sudah.
Keluar dalam pukul 8 lebih kot.

Romantik betul.
Kihkih.

Tazkirah ulang tahun kali ini.
1. Jaga anak molek. Jadi role model terbaik.



2. Jaga hubungan dengan Allah. Banyak toup amalan fardhu dengan sunat. (Rasa banyaknya perlu tampal amalan ni).
3. Terima perbezaan dengan hati terhibur.
4.  Biasakan terus amalan meminta maaf.
5. Jaga mak bapa kita. Tidak mampu sembang lama. Sembang 2 minit pun ok.
6. Banyakkan doa yang baik-baik.
7.semoga kita dapat siapkan urusan belajar tahun ni.aminn.

20 November 2014

toner shaklee untuk kulit berminyak

Untuk kulit berminyak..memang wajiblah pakai toner.

Aku pun lah.
Termasuklah SS sekali
Sebab kami ni memang jenis pengusaha minyak berjaya. :(

Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

-Terbukti secara klinikal
-Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
-pH yang seimbang
-Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
-Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
-Membantu mengawal kulit berminyak
-Hipoalergenik

tahan lama!

RM79
Saiz pun comel saja.


13 November 2014

DRESS SATIN MURAH

biasa jumpa dalam 100 lebih.
mungkin cara jahitan kot.
ataupun jual kat kedai kan..ada kos sewa, kos kedai tu jadi harga tinggi.

kat sini..https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1031380883554848.1073741998.854313374594934&type=3&uploaded=4

untuk tengok koleksi warna dan ukuran

free size sampai L

harga RM89
pos RM6 (SM)/ RM10 (SS).

bawah ni warna biru




ada 6 warna semuanya


10 November 2014

Kurang Periksa

atau sudah TEPU?

bila kita asyik menulis, membaca dan membetulkan akhirnya...

ya.

saya hantar semula kerja yang belum diperiksa.
sebab sudah diperiksa sebahagian dan yang lain tengok saja.
dan hantar siap tulis telah diperiksa.

itulah kan..

padahal sebelum itu. Siap jadual tinggal copy masuk kerja.


kena Tulis..Tulis..supaya fokus dan penuhi apa sebenarnya yang mahu dibetulkan.

INI BERKENAAN BAB 3 PROPOSAL .Huh

Jazakillah Prof, sebab tulis banyak dan mudah untuk orang macam saya ni faham :(

hantar hujung bulan Ogos.

Prof chek..

nota: Bulan Oktober aku wassap (sebab kat Jepun, tarak boleh mesej).
Prof balas. 2-3 hari kemudian. hihi

Quotes

sebaiknya apa-apa yang dikutip,biarlah dengan memberikan sumber. Apa yang kita buat, nanti di akhirat akan kita tengok balik bersama semua makhluk.

seorang anak

produk Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.

masih/pernah bergelumang tanah hanyir,rumput gatal, mentari terik, berkaki ayam, menangis keanak-anakan, bermonolog, berbicara laju, berambut keras/berselipar jepun.


bersekolah dulu di Sk Kota,
SMK Bukit Garam,

Masih berkelana dibumi luar,
mencari & menjejak potensi& spirit diri

~kita tidak sama,posisi kita berbeza,matlamat kita sama..mencari mardhatillah

"sebaik-baik muslim yang bermanfaat kepada orang lain"

*harusnya hari-hari yang dijejak sentiasa memberi kredit2 kepada memaknakan HIDUP