18 Jun 2013

anak makin besaq

baru setahun lebih jak pung... dah rasa besar

sejak aku termakan perkataan 'berdikari', aku dah malas dukung anak aku yang ringan tu.
biar jak nangis sambil aku masak, sambil cuci piring bagai

tapi, sejak umur Fath dah lebih setahun 4 bulan ni. Aku nampak aku beliau semakin aku biarkan berdikari. Dan aku rasa lepas ni, anak aku makin tinggi dan aku akan tidak gagah lagi untuk mendukungnya!. huaaaaaaaa

jadi, aku pelan-pelanlah..kalau dia nak berdukung, aku layanlah..
dia nak minta perhatian, suh aku berhenti buat kerja, aku layanlah..
dia nak aku bunyi-bunyi rimau, sambil main dengan dia aku layanlah..
sampai aku rasa, wah..anak aku makin kurang comel lah..makin besar...!

oh, sejak aku bawa diri pun payah,
aku makin manja,
bawa Fath pun aku berkira..lagi kalau ada abinya.

sebab tu Fah rapat gileww dengan abi..

pengajarannya: jangan sayang keluarkan tenaga untuk dukung baby, sebab nanti baby pun ada hati nak jalan sendiri, buat semua benda sendiri.

hu


gambar Fath yang masa teman abi gi UTM tuk present progress kerjanya dekat lecture. Ok inilah istimewanya bila isteri tak kerja, follow jak kemana big boss. umy nak stay di rumah, mimpi abi nak bagi..Lagi bila ada baby dalam tummy sedang giat goyam-goyam.

Lari jak kerjanya..panat mengejar

Sebab bawa tu laut, abi pegang, klo tidak biar jelah Fath tuu

main panjat tangga adalah permainan yang disukai Fath

Fath campak Bear....

Abi pujuk..supaya Fath pungut sendiri ("kesian bear..nak bangun" )

Ya..Fath buang, Fath pungutlah sendiri..he


umy nak baca pasal Sultanah Johor, tapi dengan gaya Fath yang nak bebas ni....

entah apa benda yang dicari, siap tolak kerusi segala

mungkin berbelas kali ulang benda yang sama..jalan tempat yang sama..

umy hanya bawa Bear dan kereta tu sebagai mainan di kereta..selongkar belakang kereta, Fath jumpa Quran terus duduk..konon baca Quran. Kalau tidak berzip, memang dah terbuka-buka lah Quran tu
(ingat baby nak melongo tengok jalan, sepanjang  beratus kilometer tuuu..huh)

Tiada ulasan:

Quotes

sebaiknya apa-apa yang dikutip,biarlah dengan memberikan sumber. Apa yang kita buat, nanti di akhirat akan kita tengok balik bersama semua makhluk.

seorang anak

produk Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.

masih/pernah bergelumang tanah hanyir,rumput gatal, mentari terik, berkaki ayam, menangis keanak-anakan, bermonolog, berbicara laju, berambut keras/berselipar jepun.


bersekolah dulu di Sk Kota,
SMK Bukit Garam,

Masih berkelana dibumi luar,
mencari & menjejak potensi& spirit diri

~kita tidak sama,posisi kita berbeza,matlamat kita sama..mencari mardhatillah

"sebaik-baik muslim yang bermanfaat kepada orang lain"

*harusnya hari-hari yang dijejak sentiasa memberi kredit2 kepada memaknakan HIDUP