25 Januari 2011

molek

pagi ni.bangkit awal sikit.
bangkit-bangkit terus bermonolog.
tangan pun buat sign-sign.
"oh test pulak pagi ni".
kepala mengong-mengong sekejap.

agak-agak jam berapa ni.
emmm..

lapar pulak.

baru peraasan.
semalam tidak makan apa pun.
ehe.

eh..
aku lupa doa.
kan time-time gini afdal berdoa.
lagi cantek kalau terus pi buat solat tahajud.

terus ingat encik sumi.
mesej kat beliau.
silalah bangkit QIAM.
ngeh2.
angau-angau begini.

tengok-tengok dalam hp ada banyak mesej.
mesej yang bertanya.
mesej yang memaklumkan.
mesej yang mengingatkan.
dan..
paling penting,
semua mesej itu mengingatkan,
banyak lagi perlu diisi dan dilakukan dalam tempoh hidup ini.

TENANG.
pagi ini tenang.
yang dengar,cuma bunyi cengkerik.

aku cuba ingat-ingat.
apa benda yang menghempap kepala ini.
oh..
ada macam-macam.
ala..sekitar diri saja pun.
asimen sekerat dua..
adik nak letak kat mana..
nanti nak test sign-language..
nanti nak isi perut kat mana..
nanti nak fotostat nota-nota..

wahhhh..ciput jak pung.

kalau aku ni bangun-bangun...
aduwai aku ni YB..
kejap kena ke kawasan ni untuk lawat rakyat marhaen..
kejap kena buat sidang media..tepis propoganda akhbar XYZ..
kejap..kena siap-siap,manatau ada SB-SB sedang buat-buat jadi cleaner cuci jalan raya..
ehh..anak-suami-ibu-bapa-mak mentua-ipar duai...
aduawaiii..
aku tidak boleh..
memang aku suka pemimpin yang care pasal rakyat..
tapi aku tidak boleh jadi YB!
muktamad.

jauhnya aku lari..
pulak pasal YB-YB pagi-pagi yang cool ni.

apa-apapun..
aku harap aku dan suami aku..
ehh..dia pun masuk sekali..
belasahlah..
dan..anak-anak aku nanti..tidak akan pilih pemimpin yang dalam otak hanya terlihat 'kesenangan dunia'.
ok.
aku sedar diri.
aku memang tidak patut ajak orang undi PAS.
sebab aku pun masih banyak keraguan dengan PAS.
tapi..untuk calon Tenang..aku ajak undi orang yang sepatutnya..
ngeh-ngeh..

sebab aku belum daftar pengundi pun...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


nota belakang tulis:
pagi-pagi kena ceriakan diri,sebab syukurlah Allah bagi peluang lagi hidup.
(yeahhh)

Tiada ulasan:

Quotes

sebaiknya apa-apa yang dikutip,biarlah dengan memberikan sumber. Apa yang kita buat, nanti di akhirat akan kita tengok balik bersama semua makhluk.

seorang anak

produk Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.

masih/pernah bergelumang tanah hanyir,rumput gatal, mentari terik, berkaki ayam, menangis keanak-anakan, bermonolog, berbicara laju, berambut keras/berselipar jepun.


bersekolah dulu di Sk Kota,
SMK Bukit Garam,

Masih berkelana dibumi luar,
mencari & menjejak potensi& spirit diri

~kita tidak sama,posisi kita berbeza,matlamat kita sama..mencari mardhatillah

"sebaik-baik muslim yang bermanfaat kepada orang lain"

*harusnya hari-hari yang dijejak sentiasa memberi kredit2 kepada memaknakan HIDUP